Ambachtelijk Leer Bewerken

Inspirerende leer bewerkers uit Engeland

By

mei 6, 2017 Leervermaak nieuws 0 Comments

Bij leer bewerken denk je natuurlijk aan de Verenigde Staten. Vanuit de western wereld is het leer bewerken daar heel groot geworden. De grote leershows in Prescot zijn daar een voorbeeld van. Het is ook het land waar de Sheridan stijl geboren is. En natuurlijk veel van de grootheden in het leer bewerken komen daarvandaan. Vrijwel iedereen is bekend met de namen Robert Beard, Barry King en Bob Park. En ook vrijwel iedereen heeft op zijn minst één tutorial van Jim Linnel op youtube bekeken.

Maar er is meer in de wereld. Tegenwoordig zijn er verschillende stijlen en toepassingen van leer bewerken, die steeds meer in opkomst zijn. Dat is een goede ontwikkeling, leer bewerken is oneindig veelzijdig en is het geweldig te zien hoe al deze mogelijkheden wereldwijd verkend worden.

Een van de landen waar relatief onbekende leer bewerkers actief zijn is Engeland. Dit land heeft een grote geschiedenis is in ambachtelijk leer bewerken, maar daarin is het carven vrijwel niet opgenomen.

Een tweetal leer bewerkers die dat wel doen zijn Mark Rowney en SkyRavenWolf. Hun werk heeft veel overeenkomsten, maar is toch heel verschillend.

 

Mark Rowney

 

Mark Rowney is een Engelse kunstschilder die zijn schilderijen als uitgangpunt neemt voor zijn leer werk. De nadruk in zijn leer werk is zijn artistieke expressie. Hij heeft een tijdje in de Verenigde Staten gewoond maar is daarna weer terug verhuisd naar het Engelse platteland.

Wings of DesireThe linnets nest

Zijn schilderijen en zijn leerwerk hebben de natuur als thema.  Bijen voeren hierbij de hoofdtoon. Een ander opvallend element in zijn werk is het spelen met lichtval. Dit vertaald hij in zijn leerwerk door slechts een gedeelte uit te werken in kleur en de rest naturel te laten. Hieronder het een en ander van zijn werk.

birdfloral

 

SkyRavenWolf

 

SkyRavenWolf is Chris Hurt. Zij is behalve kunstenaar ook sjamaan en homeopaat. Net als Mark Rowney haalt ze haar inspiratie uit de natuur. De natuurlijke elementen combineert zij met oude Keltische symbolen. Zij baseert haar werk op de oude Engelse mythologie.

Boekomslag met hertTas met uilTas met haas

Beide leer bewerkers zijn zeer actief. Ze verkopen hun producten op hun website. Voor wie zelf een kijkje wil nemen bij deze twee inspirerende kunstenaars staan hier onder de website adressen.

Website Mark Rowney: www.rowneyartandleather.com
Website SkyRavenWolf: www.skyravenwolf.com


© 2015 Leervermaak All Rights Reserved